Isolerende raamfolie laten plaatsen?

Home » Raamfolie » Isolerende raamfolie

Is jouw bedrijfspand voorzien van enkel- of dubbelglas en zoek je naar manieren om energie(kosten) te besparen? Met isolerende raamfolie kun je op een eenvoudige, maar effectieve wijze de isolatiewaarde (U-waarde) van je ruiten verbeteren.

Een ideale oplossing voor monumentale panden waarbij het aanzicht van het pand niet mag worden aangepast. Voorzetruiten en isolerende raamfolie of een combinatie zijn in dit geval vaak de enigste opties om de isolatiewaarde te verbeteren.

Wil je isolerende raamfolie laten plaatsen? Onze specialisten monteren de folie graag op de ramen van jouw monumentale woning, kantoor of bedrijfspand. Snel, vakkundig en zonder overlast. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Let op: bij HR+, HR++ of triple glas loont isolerende glasfolie niet, omdat deze ramen al een goede tot zeer goede isolatiewaarde hebben.

 

Voordelen van Isolerende folie

Van isolerende raamfolie heb je elk seizoen profijt. In de koudere maanden houdt de folie warmte binnen, terwijl in de warmere maanden zonnewarmte gereflecteerd wordt. Isolerende raamfolie kent vele voordelen:

 

 • Besparing op energiekosten
 • Verbeterde isolatiewaarde (U-waarde)
 • Eenvoudig en goedkoper alternatief voor het vervangen van glas
 • Gaat verkleuring van kostbare spullen tegen
 • Warmtewerende folie / warmte reflecterende folie
 • Geen overlast bij de montage
 • Het hele jaar een aangenaam binnenklimaat
 • Vrijwel niet zichtbaar
Warmtefoto voor isolerende raamfolie
Warmtefoto na isolerende raamfolie

Toepassingen isolerende raamfolie

Wie zijn pand wil verduurzamen, boekt de meeste winst door te beginnen met het isoleren van de ramen. Wil of kun je de ramen niet vervangen, dan biedt isolerende raamfolie uitkomst. De folie wordt vooral toegepast in oude(re) gebouwen of monumentale panden met enkel- of dubbelglas (HR).

Isolerende raamfolie voor enkel glas

Enkel glas is erg dun en heeft nauwelijks isolatiewaarde. Gebouwen met enkel glas verliezen hierdoor veel warmte in de winter. Bovendien wordt het ’s zomers al snel te warm in het pand.

Toch hoeven de ramen niet meteen vervangen te worden, maar kun je ook kiezen voor isolatiefolie voor je enkel glas. Door de ramen te voorzien van isolerende raamfolie, creëer je een vergelijkbaar effect als dubbelglas en kun je al snel aanzienlijk besparen op je energiekosten.

Isolerende glasfolie voor HR ramen

Dubbelglas (HR) heeft een hoger isolerend vermogen dan enkel glas, maar zorgt nog steeds niet voor optimale isolatie. Wil je meer energiekosten besparen? Dan kun je je HR ramen voorzien van isolerende glasfolie. De glasfolie zorgt voor extra isolatie.

Isolerende glasfolie voor monumentale panden

Isolerende glasfolie is bij uitstek geschikt om de ramen van monumentale panden te isoleren. Om de karakteristieke uitstraling van een rijksmonument te behouden, zijn de onderdelen van het monument beschermd.

Een raam mag bijvoorbeeld alleen vervangen worden als het niet meer te herstellen is. Woon of werk je in een monumentaal pand en wil je isolatiewaarde van je ramen verbeteren, dan is isolerende folie dé oplossing.

Isolerende raamfolie monumentaal pand

Ecolux 70 isolerende raamfolie van Saint-Gobain Solar Gard

Luna Glass Tinting heeft verschillende isolerende raamfolies van Saint-Gobain Solar Gard® in het assortiment. De Ecolux 70 is de enigste folie ter wereld die de isolatie waarde (U-waarde) van enkel glas met 40% en de U-waarde van dubbelglas met 25% weet te verbeteren.

Hierdoor bespaar je circa 8 m3 gas per m2 glasoppervlak per jaar. De besparing is berekend bij een U-waarde vermindering van 1.0. In de tabel hiernaast vind je een overzicht van de mate waarin isolerende raamfolie de U-waarde van je enkel- of dubbelglas kan verlagen.

De voordelen Ecolux 70

 • Bespaar op energiekosten
 • Verbeterd de isolatiewaarde van enkel glas met 40% en dubbelglas met 25%
 • Warmtereflectie tot 51%
 • UV-wering van 99%
 • Heldere en neutrale doorkijk naar buiten
 • Perfect voor monumentale panden (geen verandering van het gevelaanzicht)

Download de brochure

Silver AG 50 Low-E isolerende folie van Solar Gard®

Een goedkoper alternatief isolerende raamfolie van Solar Gard is de Silver AG 50 Low-E. De verbetering in isolatiewaarde is bij deze folie iets minder, echter is de warmte reflectie met 58% juist hoger.

Dit zorgt ervoor dat de warmte in de zonnige maanden buiten blijft. De energiekosten voor het koelen van je pand zullen hierdoor flink afnemen.

Voordelen Silver AG 50 Low-E

 • Verlaagt de energiekosten
 • Verbeterd de isolatiewaarde van enkel glas met 24% en dubbelglas met 18%
 • Warmtereflectie tot 58%
 • UV-wering van 99%
 • Heldere en neutrale doorkijk naar buiten

Download de Brochure

Wat kost isolerende raamfolie?

De prijs van isolerende raamfolie begint al vanaf €59 per m2 inclusief montage. Doordat isolerende raamfolie de stookkosten van je pand verlaagt, verdien je de kosten van isolerende raamfolie op den duur terug. 

Isolerende glasfolie laten aanbrengen?

Ben je van plan om de ramen van jouw gebouw te isoleren en wil je daarvoor raamfolie laten aanbrengen? De ervaren monteurs van Luna Glass Tinting kunnen de raamfolie vakkundig en zonder overlast op de ruiten plaatsen.

Neem gerust contact met ons op voor een afspraak. Eerst advies aanvragen kan uiteraard ook. We geven je graag meer informatie.

Gegarandeerd tevreden!

Chat hieronder live met een medewerker, of stuur een bericht via Whatsapp