UV-werende raamfolie

voor gebouwen | winkels | kantoren | woningen

Wil je de kostbare producten in jouw etalage of magazijn beschermen tegen UV-licht? Kies dan voor de UV-werende folie van Luna Glass Tinting. Met deze hoogwaardige UV-folie op het raam voorkom je dat zonlicht het verkleuringsproces van jouw inboedel op gang brengt. Bovendien beschermt de folie jou en je medewerkers tegen huidveroudering en melanomen als gevolg van UV-straling.

De ervaren monteurs van Luna Glass Tinting kunnen de UV-werende raamfolie vakkundig op de ramen van jouw gebouw plaatsen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en vraag direct advies aan.

Voordelen UV-werende folie

Ben je van plan om de ramen van jouw winkel, kantoorpand, museum of magazijn te voorzien van UV-bestendige folie? Een verstandige keuze. UV-werende folie biedt namelijk veel voordelen:

 • Het vertraagt het verkleuringsproces van goederen
 • Het beschermt tegen huidveroudering en melanomen
 • Het is voordeliger dan alternatieve zonwering
 • Het heeft een lange levensduur
 • Het veroorzaakt geen overlast tijdens de montage
 • Het is leverbaar in combinatie met zonwerende folie, inkijkwerende folie en inbraakwerende folie
zonwering door folie

Voorkom verkleuring met UV-bestendige folie

Laten we eerlijk zijn: iedereen geniet van een beetje zon op z’n tijd. Helaas kan de zon, naast veel vreugde, ook problemen veroorzaken. Zo is er een duidelijk verband tussen zonlicht en huidveroudering.

Daarnaast speelt de straling van de zon een grote rol in de verkleuring van meubels en andere goederen. Het zonnespectrum bestaat uit drie soorten straling, namelijk ultraviolet (UV), zichtbaar licht (ZL) en infrarood licht (IR).

UV-straling kunnen we niet met het blote oog waarnemen, maar is toch voor maar liefst 40 procent verantwoordelijk voor het verkleuren van voorwerpen. De twee andere soorten straling hebben samen een aandeel van 50 procent in het verkleuringsproces. De overige tien procent is direct gerelateerd aan de kleur en kwaliteit van de materialen waar een product uit vervaardigd is.

UV-bestendige raamfolie op de ramen van een etalage, magazijn of kantoorpand is een eenvoudige, maar slimme oplossing voor het verkleuren van het interieur. De folie blokkeert UV-straling waardoor het verkleuringsproces van je inboedel vertraagt. 

Extra bescherming met de folies van Solar Gard®

Vaak wordt gezegd dat UV-werende folie 99 procent van de UV-stralen tegenhoudt. Houd er rekening mee dat dat niet betekent dat het 99 procent van de verkleuring tegengaat. Je hebt immers altijd nog te maken met de invloed van zichtbaar licht en infrarood licht.

Luna Glass Tinting gebruikt de UV-werende folie van Solar Gard®. Deze unieke, hoogwaardige folie weert niet alleen het UV-licht, maar is ook in staat om de warmte die afkomstig is van infrarood licht te reduceren. Onze standaard folies zijn helder. Wil je het verkleuringsproces extra lang uitstellen? Dan kunnen we een donker folietype van Solar Gard® plaatsen om meer zichtbaar licht tegen te houden.

Combineer UV-werende raamfolie

Luna Glass Tinting is een erkend Solar Gard® dealer. Een groot voordeel hiervan is dat al onze raamfolies geleverd kunnen worden in combinatie met onze andere folies. Combineer de UV-werende folie bijvoorbeeld met onze zonwerende-, inbraakwerende, of inkijkwerende folie.

Zonwerende folie: met zonwerende folie profiteer je van maximale lichtopbrengst, terwijl warmte en zonnestralen worden geweerd.

Inbraakwerende folie: inbraakwerende folie is een stevige, dikke folie die ervoor zorgt dat een ruit moeilijker te breken is. Jouw winkel of kantoorpand is hierdoor minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Inkijkwerende folie: last van pottenkijkers? Houd ze op afstand met inkijkwerende folie. Met de folie worden belangrijke spullen, zoals computers en machines, aan het zicht van voorbijgangers onttrokken.

Prijs UV-werende folie

Onze UV-werende gebouwraamfolies zijn al vanaf €45 per m2 beschikbaar. Deze prijs is inclusief het aanbrengen van de folie. Met UV-werende folie bespaar je op je energiekosten, doordat je in de zomer minder snel je airco hoeft in te schakelen.

UV-werende folie laten plaatsen?

Wil je jouw inboedel beschermen tegen de invloeden van UV-licht? De gecertificeerde monteurs van Luna Glass Tinting kunnen UV-werende folie vakkundig en volgens de wettelijke richtlijnen op de ramen van jouw gebouw plaatsen.

Raamfolie laten aanbrengen? Neem contact op voor de mogelijkheden. Direct een afspraak maken kan ook. Gebruik daarvoor ons adviesformulier. We kijken uit naar een nadere kennismaking.

Daarom Luna Glass Tinting

 • Officieel Saint-Gobain Solar Gard Premium Partner
 • Gecertificeerd partner Folie Garant
 • Tot 16 jaar garantie
 • 20+ jaar praktijk ervaring
 • Installatie van duizenden vierkante meters raamfolie per jaar
 • Hoogwaardige folies van de beste merken
 • Professioneel opgeleide monteurs
 • Uitgebreid advies op maat

Tevreden klanten

9.4

Beste folie voor auto’s en vakkundig aangebracht

Ik kom al meer dan 15 jaar bij Luna Glass Tinting en in al die jaren heeft Luna Glass Tinting de ontwikkeling gevolgd om de beste folie aan te kunnen bieden. Daarnaast is de kwaliteit van het aanbrengen van de folie [...]

Reactie van het bedrijf

Bedankt Lex voor deze mooie review en voor het jarenlange vertrouwen in Luna Glass Tinting!

- Tilburg

Zoals de verwachting!!!

Super proffesioneel bedrijf met vakmensen in de werkplaats.
- IJmuiden

Geweldig

Mijn zoon heeft de ene dag de offerte gehad, en gereageerd, de andere dag had men tijd om de ruiten te "beplakken". En dat werd op zo'n deskundige en vriendelijke wijze gedaan, dat we daar uiterst tevreden over zijn. [...]
- Oss

Snel, vakkundig, en netjes

Ik heb binnen 24u een reactie gehad van Luna Glass Tinting, en zijn konden al heel snel leveren. Degene die de folie kwam zetten was beleefd, uiterst secuur en snel. Al met al een 10/10 ervaring.
- Eindhoven

Alles prima geregeld volgens afspraak.

Het resultaat is prima. Duidelijk minder warm na aanbrengen van de folie.
- Breda
146 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10