UV-werende raamfolie

voor gebouwen

UV-straling speelt een belangrijke rol in het verkleuringsproces van producten. UV-stralen zorgen voor 40% van het verkleuren van goederen. Daarom is het belangrijk om goederen in jouw etalage of magazijn te beschermen.

UV-werende raamfolie beschermt ook jouw huid tegen schadelijke UV-straling, wat vroegtijdige veroudering en melanomen kan veroorzaken.

Luna Glass Tinting is specialist in raamfolie met UV-werende eigenschappen. Bij ons ben je aan het goede adres voor een optimale bescherming tegen zonlicht. Het verkleuren van producten wordt vaak geassocieerd met ultraviolet (UV) licht.

Het is belangrijk te begrijpen dat uv-straling slechts 40% van het probleem omvat. Zo vormen zichtbaar licht (25%) en zonnewarmte (25%) ook een groot deel van de oorzaak. De overige 10% is direct gerelateerd met de kleur en kwaliteit van het gebruikte materialen.

Zonnespectrum uitleg

Ultraviolet (UV), schadelijk voor mensen en interieurs, vertegenwoordigt 2% van de zonne-energie. UV-stralen kunnen de huid beschadigen en verkleuring veroorzaken.

Er bestaan drie types UV-stralen:

  • UV A is voor 15-20% verantwoordelijk voor zonnebrand.
  • UV B kan zonnebrand en huidkanker veroorzaken.
  • UV C Hoewel dit het meest schadelijke type ultraviolet licht is en het type dat de meeste energie bevat, wordt UV C door de atmosfeer geabsorbeerd.

Zichtbaar licht (ZL) Is goed voor 49% van de zonne-energie en het bepaalt het algemene uitzicht en de kleur van het licht dat je kunt zien – inclusief de schittering. Iedere kleur heeft zijn eigen golflengte binnen het elektromagnetische spectrum: paars heeft de kortste golflengte. Zonder ZL zouden we niet kunnen zien.

Dicht infrarood (IR), dat we als warmte ervaren, is onzichtbaar voor het menselijke oog en vertegenwoordigt 49% van het spectrum. Deze uitgestraalde energie van de zon is verantwoordelijk voor een groot deel van de warmte die je op een warme dag in jouw auto voelt of in een kamer waar het zonlicht rechtstreeks binnenvalt.

Voorkom verkleuring met UV-werende raamfolies

De uitleg is niet altijd even duidelijk en/of betrouwbaar hebben we gemerkt. Op technische datakaarten lezen we vaak dat de folie 99% UV-licht buitenhoudt.

Dat klopt, maar betekent niet dat je met de folie 99% van de verkleuring voorkomt. Dit percentage is gemeten in het spectrum van 300nm tot 380nm (UV-licht). Zichtbaar licht en infrarood, die toch voor 50% van de verkleuring voor hun rekening nemen, zijn hier niet in meegenomen.

Onderstaand een uitleg wat de bepaalde gedeeltes van het zonnespectrum doen met verkleuren van producten.

Verkleuring percentages in het spectrum

                                              Percentage veroorzaken verkleuring         nm in spectrum

UV licht                    40% van verkleuring                                      tussen 300nm en 380nm

Zichtbaar licht        25% van verkleuring                                      tussen 380nm en 780nm

IR infrarood             25% van verkleuring                                      tussen 780 en 2500nm

Folie de oplossing om het verkleuring proces te vertragen

UV-werende raamfolie is een slimme en betaalbare oplossing voor etalages van kledingwinkels, magazijnruimtes, musea of archiefruimtes.

Raamfolie vertraagt verkleuring en bederf van producten en voorwerpen. Luna Glass Tinting adviseert u graag over de mogelijkheden voor uw onderneming.

Etalagefolie

LX70 van Solar Gard is de beste heldere raamfolie die we hebben om het verkleuringsproces te vertragen. Door de unieke opbouw van de folie is hij in staat om warmte en UV-licht te reduceren.
Lees hier meer over de Solar Gard LX70

Maximaal verkleuring tegen gaan

Natuurlijk kunnen we met een donker folietype het verkleuringsproces nog langer uitstellen, omdat we dan meer zichtbaar licht (25% veroorzaker van verkleuring) tegen kunnen houden.

Folietypes als Solar Gard True Vue 15 of de buitenvariant Sentinel Stainles Steel 15 osw zijn hier voorbeelden van. De verkleuringsreductie van de True Vue 15 zit bijvoorbeeld op maar liefst 88%. Gemeten door Saint-Gobain Solar Gard volgens UV Twd-ISO tussen 300nm en 700nm

Tevreden klanten

9.3

Super werk geleverd

Mooi werk geleverd Alles mooi en netjes achtergelaten Vriendelijke medewerkers
- Grathem

Fantastische service en resultaat

Mijn auto ziet er echt fantastisch uit, ze nemen de tijd en denken met je mee.

Reactie van het bedrijf

Beste Lobke, Wat fijn om te horen dat je zo blij bent met het resultaat, daar doen we het voor! Bedankt voor deze positieve review en we wensen je heel veel plezier van je getinte ramen met Maximale wartme wering! Mvg Team Luna

- Best

Uitstekend bedrijf met vriendelijke werknemers

Top

Reactie van het bedrijf

Beste Remko, Bedankt voor deze positieve feedback! We zijn blij om te horen dat je een goede ervaring bij ons hebt gehad. Mvg Team Luna Glass Tinting

- Veldhoven

Uitstekende service

Prima kunt ontvangst en goede uitleg gehad.

Reactie van het bedrijf

Beste Martin, Bedankt voor deze hoge beoordeling! Wij wensen je heel veel plezier van de getinte ramen. Mvg Team Luna Glass Tinting

- Helmond

Zeer mooi!

De tintint is erg mooi aangebracht. Verschil met blindering af-fabriek is niet te zien. Zeer tevreden ook met het persoonlijk contact.

Reactie van het bedrijf

Beste Andre, Heel erg bedankt voor deze positieve recensie! We zijn blij dat je een goede ervaring bij ons hebt gehad. Mvg Team Luna Glass Tinting

- Nuenen
112 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10