Sentinel Plus QX
Warmte weren zonder in te leveren op aanzicht

Warmte weren door middel van zonwering gaat vaak ten kosten van de uitstraling van het gebouw. Screens en uitvalschermen beïnvloeden de uitstraling enorm maar ook raamfolie is vrijwel altijd goed zichtbaar.

Wilt u warmte weren zonder het aanzicht van uw gebouw te veranderen? Het kan nu!

Met behulp van de Sentinel Plus QX folies van het gerenommeerde merk Saint-Gobain Solar Gard.

Anders dan andere zonwerende raamfolies

‘Normale’ zonwerende raamfolie is opgebouwd met metaaldelen, om zoveel mogelijk warmte weren. Deze metaaldelen geven een reflectie op het glas, wat de inkijk beïnvloedt. Bij veel gebouwen wordt dit als prettig ervaren: personen en spullen zijn minder goed zichtbaar.

Maar bij sommige gebouwen mag er niets aan de buitenzijde veranderen. Het zicht moet hetzelfde blijven, wat erg lastig is met standaard raamfolies. Echter, het kan nu!

Saint-Gobain Solar Gard heeft namelijk een nieuwe generatie folie ontwikkeld: Sentinel Plus QX.

Hoe werken de Sentinel Plus QX folies?

De Sentinel Plus QX folies zijn niet voorzien van reflecterende metaal delen, maar is opgebouwd met ‘Nano Caramische’ delen. Deze minuscule delen weren wel warmte, maar geven geen reflectie op het glas. De uitstraling van uw pand blijft hetzelfde, terwijl het binnen aanzienlijk koeler is.

Ideaal toch? Wij bieden beide gradaties van de Sentinel Plus QX folie aan.

Twee verschillende opties

De twee verschillende opties binnen deze folie zijn:

  • Sentinel QX70
  • Sentinel QX40

Beiden folies worden aan de buitenzijde van het glas aangebracht en kunnen op elk glas type worden gemonteerd zonder risico op thermische breuken.

Hieronder de verschillen:

Sentinel QX70

De Sentinel QX70 dankt zijn naam aan de lichtdoorlaat van 70%. De folie zorgt daarnaast voor 59% minder zonnewarmte binnen en blokkeert 99% van het schadelijke UV-licht. Vergeleken zonder folie is dit met 47% een aanzienlijke verbetering.

Deze folie is vrijwel onzichtbaar en een stuk lichter van kleur dan de Sentinel QX40. Hierdoor is deze folie ideaal voor wanneer men warmte wil weren, maar het aanzicht van een gebouw hetzelfde wil laten.

Klik voor PDF.

Sentinel QX40

De Sentinel QX40 laat 40% van het licht door en blokkeert (net als de Sentinel QX70) 99% van schadelijk UV-licht. Met tot wel 68% minder zonnewarmte is dit een krachtigere folie.

De folie is wat donkerder dan de QX70-variant, maar blijft een stuk onopvallender dan reguliere zonwerende folies.

Klik voor PDF.

Daarom koop je het beste bij Luna Glass Tinting

De zon is al ruim 20 jaar onze business. We zijn thuis in de utiliteitsbouw en kunnen u daardoor uitstekend adviseren over de juiste folie, geheel passend bij uw gebouw en wensen.

Doordat we Premium Partner zijn van Saint-Gobain Solar Gard zijn we op de hoogte van de laatste technieken en werken we met de nieuwste producten. Onze professioneel opgeleide monteurs zorgen voor een naadloos effect, waar u jarenlang van kunt genieten. Om dit te garanderen geniet u gedurende zeven jaar van een fabrieksgarantie voor de folie.

Neem contact op voor een folie-advies op maat

Geïnteresseerd in de Sentinel Plus QX-folies?

Wij bieden u graag een advies op maat, om u te helpen kiezen voor de juiste folie.

We kijken hierbij onder andere naar de kwaliteit van uw glas en de lichtinval. Maar vooral ook naar uw persoonlijke wensen.

Neem contact op voor een kennismaking.

Meer informatie over de Sentinel Plus QX70

Hieronder twee tabellen met meer informatie over de Sentinel Plus QX70 folie. 

Meer informatie over de Sentinel Plus QX40

Hieronder twee tabellen met meer informatie over de Sentinel Plus QX40 folie.