Zijruiten blinderen

Wil jij de zijruiten van je auto blinderen? Het laten blinderen van je zijruiten zorgt niet alleen voor een stoere look van je auto, maar ook voor meer privacy en veiligheid.

Bij Luna Glass Tinting is het mogelijk om je voorste- of achterste zijramen te laten blinderen, maar ook om dit beide te doen. De keuze is aan jou. Met ruim 20 jaar ervaring en onze gecertificeerde monteurs, kunnen we je voorzien van een goed advies en garanderen we de hoogste kwaliteit.

BMW M3 geblindeerde zijruiten FG70

Zijramen blinderen met raamfolie

Laat je bij ons je zijramen blinderen, dan nemen we vanzelfsprekend jouw auto zorgvuldig onder handen. Service staat met hoofdletters op ons visitekaartje. We beschikken daarom over een leenauto, halen de auto op indien wenselijk of je kunt werken in de wachtruimte, terwijl wij ons werk doen.

Onze werkwijze is als volgt: wat we doen, dat doen we goed.

 1. De bewegende zijramen worden daarom eerst vakkundig gedemonteerd.
 2. Vervolgens plakken we de folie op de zijruit. Dit gebeurt in een aparte, stofvrije cabine. Hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd.
 3. Drogen is de volgende stap. Om dit te versnellen, plaatsen we de ruiten in een speciale droogruimte.
 4. Tijdens de finishing touch snijden we met een scherp mes de folie aan de bovenzijde van het raam af, waarna de zijruit weer gemonteerd kan worden.
 5. Tot slot werken we bij niet bewegende zijruiten de luchtranden weg met een dot-matrix behandeling.

Na aflevering krijg je van ons een flesje ruitenreiniger, een uitwasbaar microvezeldoekje en een certificaat mee.

Voordelen van een geblindeerde zijruiten

Het laten tinten van je zijramen zorgt ervoor dat je minder inkijk hebt van buitenaf, het vermindert de hoeveelheid zonlicht en daarmee de warmte in de auto. Bovendien geeft het je voertuig een stoere look.

Bij Luna Glass Tinting profiteer je tevens van extra voordelen, zoals:

 • 10 jaar garantie
 • Hoogwaardige blindeerfolie: bestand tegen krassen en schoonmaakmiddelen
 • Blindeerfolie die voldoet aan de Europese richtlijnen
 • Ophalen van je auto, wachten of gebruik van een leenauto
 • Gratis onderhoudspakket
 • Dot-matrix behandeling: minimale luchtinsluiting

  Wat kost het blinderen van zijruiten?

  Het laten tinten van je zijruiten is mogelijk vanaf €140. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het autotype, het folietype en het aantal ruiten dat je wilt laten tinten.

  Wil je alvast een indicatie van de prijs weten? Bekijk dan onze verschillende pakketten op onze pagina ‘kosten ramen laten blinderen’.

  Hoeveel procent mag je zijruiten blinderen?

  Je mag niet zomaar je autoramen blinderen. Dit omdat het zicht van de bestuurder niet belemmerd mag worden. De voorruit en voorportierruiten moeten daarom minstens 55% licht doorlaten. Dit is bepaald aan de hand van de Europese richtlijn 92/22/EEG. Het Korps Landelijke Politiediensten voert hier regelmatig controles op uit.

  Meer weten? Bekijk alle regels voor het blinderen van autoramen.

  Audi E-tron GT geblindeerde zijruiten

  Zijruiten laten blinderen door Luna Glass Tinting? Maak een afspraak!

  Maak vandaag nog een afspraak voor het laten blinderen van je zijramen. Wij begrijpen als geen ander dat jouw auto kostbaar bezit is. Je auto is daarom bij ons in goede handen. Je profiteert niet alleen van 10 jaar garantie, maar bent ook nog eens verzekerd van een strak resultaat dat voldoet aan alle normen.

  Onze zon- en warmtewerende autoraamfolie is namelijk goedgekeurd door alle officiële instanties. Na oplevering krijg je van ons een certificaat mee met alle gemeten waardes.

  Heb je nog vragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Liever je voorruit blinderen, achterruit blinderen of alle autoruiten blinderen? Ook daarvoor ben je bij Luna Glass Tinting op de juiste plek!

  Veelgestelde vragen

  Hoeveel kost het blinderen van je zijruiten?

  Het laten tinten van je zijruiten is mogelijk vanaf €140. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het autotype, het folietype en het aantal ruiten dat je wilt laten tinten.

  Hoeveel mag je zijruiten tinten?

  De voorste zijruiten van de auto moeten minimaal 55% lichtdoorlatend zijn. De achterste zijruiten van de auto mogen donkerder zijn, mits de auto voorzien is van een rechter zijspiegel.

  Wat is de garantie op autoraamfolie?

  Bij Luna Glass Tinting zijn we zo overtuigd van onze kwaliteit dat je 10 jaar garantie ontvangt op aangebrachte raamfolie. Na installatie ontvang je een officieel certificaat van Folie Garant.

  Voldoet jullie autoraamfolie aan de Nederlandse wetgeving?

  Onze autoraamfolie voldoet aan de Europese richtlijn 92/22/EEG, lees meer over de wetgeving op de pagina: regels voor het blinderen van autoruiten.

  Gegarandeerd tevreden!

  Chat hieronder live met een medewerker, of stuur een bericht via Whatsapp