Autoruiten blinderen

Meer comfort, meer privacy, meer veiligheid en een luxe uitstraling

Meer comfort, meer privacy, meer veiligheid en een luxe uitstraling: je autoruiten blinderen brengt allerlei voordelen met zich mee. Het blinderen van autoruiten is een proces waarbij een speciale folie wordt aangebracht op de binnenkant van de ramen van een auto. Daarmee wordt de hoeveelheid licht en warmte die door de ramen binnenkomt verminderd. Autoruiten blinderen is een eenmalige actie met direct effect.

Autoruiten laten blinderen met raamfolie

Heb je interesse in het laten blinderen van je autoruiten? Oriënteer je dan goed op de mogelijkheden, want je hebt volop keuzevrijheid. Bij Luna Glass Tinting kun je kiezen uit een groot aanbod verschillende autoraamfolies. Van folies met een hoge lichtdoorlaatbaarheid (FG70) tot zeer donkere tinten (FG05).

Goed om te weten: er is een verschil tussen autoruiten blinderen en autoruiten tinten. We praten pas over het blinderen van ramen wanneer je aan de buitenkant niet meer door de ramen kunt kijken. Bij Luna Glass Tinting kun je terecht voor zowel ramen blinderen als ramen tinten.

Autoruiten blinderen: wat zijn de mogelijkheden?

Luna Glass Tinting heeft een breed assortiment raamfolie. Heb je interesse in het laten tinten/blinderen van je autoruiten, bedenk dan eerst wat het doel daarvan is. Je kunt kiezen voor raamfolie die zonwerend is, anti-inbraak of juist blinderend. Populair is ook de chameleon folie, waarbij de voorruit een strak paarsblauw effect krijgt. Dit ziet er prachtig uit en houdt 82% van de warmte van buiten tegen.

Hieronder vind je een overzicht van de foliesoorten die wij gebruiken voor het blinderen/tinten van autoruiten:

Veiligheidsfolie Getinte autoruitfolie
Veiligheid en inbraakvertragend Warmte- en inkijkwerend
FGV8FG70FG40FG30FG20FG10FG05
Lichtdoorlating 73%70%37%31%20%13%4%
Zichtbare lichtreflectie13%5%6%6%6%5%5%
Totale zonnewarmtewering21%28%35%38%40%43%44%
UV-doorlating <1%<1%<1%<1%<1%<1%<1%

Voorruit, achterruit of alle autoramen blinderen?

Van één raam tot de volledige auto: bij Luna Glass Tinting kan het allemaal. We leveren graag maatwerk in autoruiten blinderen. Je kunt ook kiezen voor een van onze vaste pakketten:

 • B-stijl: alle ruiten achter de voorportieren worden geblindeerd.
 • B-stijl plus: alle ruiten achter de voorportieren en de voorportieren worden geblindeerd.
 • B-stijl compleet: alle ruiten achter de voorportieren, de voorportieren en de voorruit worden geblindeerd.
 • Voorzijde pakket: de voorportieren en de voorruit worden geblindeerd.

Wil je meer weten over de mogelijkheden, klik dan door naar achterruit blinderen, voorruit blinderen of zijruiten blinderen.

Kosten autoramen blinderen

De kosten voor het laten blinderen van je autoruiten starten vanaf € 300. De exacte kosten zijn afhankelijk van het type auto, de raamfolie en het gekozen pakket.

Wil je weten wat je kunt verwachten? Lees dan meer over kosten ramen blinderen. Op deze pagina vind je ook een handige tintenkiezer. Daarmee kun je in een paar klikken zelf je prijs berekenen.

De voordelen van het blinderen van je autoruiten

Door je autoramen te laten blinderen profiteer je van allerlei voordelen:

 • Meer rijcomfort: minder schittering van de zon
 • Meer veiligheid: bescherming tegen glassplinters en -scherven bij een ongeluk
 • Meer comfort in de auto: warmte wordt geweerd en het interieur blijft koeler
 • Meer privacy: minder inkijk en daardoor ook minder inbraakgevoelig
 • Upgrade in uitstraling: mooiere uitstraling van je auto

Wil je meer weten over de voordelen? Neem dan gerust contact op met één van onze monteurs via 040 340 0142 of maak een afspraak.

Ramen laten blinderen door Luna Glass Tinting

Heb je de knoop doorgehakt en ga je je autoramen laten blinderen? Goede keuze, daar zul je geen spijt van krijgen. Zorg er wel voor dat je een specialist inschakelt, want autoramen tinten is vakwerk.

Bij Luna Glass Tinting ben je aan het juiste adres. Onze gereedschapskist zit namelijk boordevol kennis en ervaring. Bovendien gebruiken we altijd voor hoogwaardige folies van de beste merken. We zijn niet voor niets gecertificeerd partner van Folie Garant én Saint-Gobain Solar Gard Premium Partner.

Met onze raamfolies ben je verzekerd van:

 • 10 jaar garantie op montage, loslaten, vocht en luchtbellen
 • Raamfolies die voldoen aan alle wettelijke normen
 • Geen GPS- of radiostoring
 • Beweegbare ruiten worden uitgebouwd
 • Gratis onderhoudspakket
 • Minimale luchtinsluiting (dot-matrix-behandeling)
 • Eventueel een leenauto

Autoraamfolie projecten

Luna Glass Tinting heeft ruim 20 jaar praktijkervaring in autoruiten blinderen. Jaarlijks monteren we duizenden vierkante meters raamfolie. Bekijk onze autoraamfolie projecten voor voorbeelden van auto’s die we hebben mogen voorzien van blindeerfolie.

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om je autoruiten te blinderen?

Bij Luna Glass Tinting blinderen we je autoruiten al vanaf €300,-. Bekijk voor meer informatie en prijzen onze pagina kosten ramen laten blinderen

Hoeveel mag je autoruiten blinderen?

De voorruit en voorste zijruiten van je auto moeten minimaal 55% licht door laten. Voor de achterste zijruiten en achterruit gelden geen percentages. Lees voor alle regels en wetgeving onze blog autorinten tinten percentage

Wat is de garantie op autoraamfolie?

Bij Luna Glass Tinting zijn we zo overtuigd van onze kwaliteit dat je 10 jaar garantie ontvangt op aangebrachte raamfolie. Na installatie ontvang je een officieel certificaat van Folie Garant. 

Hoeveel warmte houdt autoraamfolie tegen?

De warmtewering van onze autoraamfolies varieert van 21 tot 44%.

Hoe onderhoud ik autoraamfolie?

Onze raamfolies zijn bestand tegen zo goed als alle schoonmaakmiddelen. Om de kwaliteit van de folie te behouden adviseren we deze regelmatig te reinigen.

Gegarandeerd tevreden!

Chat hieronder live met een medewerker, of stuur een bericht via Whatsapp