De letterlijke betekenis is ‘inpakken met folie’. Bij wrappen geef je verouderde of beschadigde objecten dus een upgrade met wrapfolie. Enkele voordelen van wrappen zijn: kostenbesparend, duurzaam en renovatie zonder overlast. Niet zo gek dat steeds meer bedrijven en consumenten kiezen voor deze manier van restylen. Maar wat is wrappen nu precies? En wat kun je allemaal wrappen? In deze blog leggen we uit wat alle voordelen zijn en welke risico’s je loopt als je zelf aan de slag gaat met wrapfolie.  

Wat kun je allemaal wrappen?

Wist je dat je bijna elk object een nieuwe look & feel kunt geven door het te wrappen? Zolang de ondergrond glad, structuurloos en schoon is, kun je iets voorzien van een laag wrapfolie. We zetten enkele voorbeelden voor je op een rijtje:

Wat is het wrappen van een keuken?

Het wrappen van een keuken is de laatste jaren in populariteit gestegen. Bij Luna Glass Tinting krijgen we dan ook steeds vaker de vraag ‘Wat is keuken wrappen?’. Wanneer je jouw keuken door onze specialisten laat wrappen, geef je bestaande onderdelen zoals de keukenkastjes en het aanrechtblad, een beschermende laag. Eventuele beschadigingen worden netjes weggewerkt. Het wrappen van een keuken is dus een manier om verouderde keukens nieuw leven in te blazen.

Daarnaast heb je een ruime keuze uit verschillende wrapfolies zoals: hout-, marmer- of granietlook en verschillende kleuren zodat je jouw keuken exact kunt aanpassen in jouw gewenste stijl.

Keuken wrappen

Wat is auto wrappen?

Carwrapping, oftewel auto wrappen, is misschien wel de meest bekende vorm van wrappen. Maar wat is auto wrappen? Bij carwrapping wordt een auto volledig ingepakt met wrapfolie zodat deze een complete metamorfose krijgt, zonder dat daar spuitwerk aan te pas komt. Bij Luna Glass Tinting kun je helaas niet terecht voor het laten wrappen van je auto. Wel kunnen we jouw auto voorzien van een hoogwaardige lakbeschermingsfolie, zodat de lak beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Hiermee behoud je op een relatief eenvoudige wijze de waarde van je auto.

Auto wrappen

Wat zijn de voordelen van wrappen?

Wrappen wordt steeds populairder bij bedrijven en consumenten. En dat snappen we bij Luna Glass Tinting wel. Een interieur of auto restylen met een wrapfolie biedt veel voordelen. We lichten ze toe:

  • Geen hoge kosten: wrappen is goedkoper dan het vervangen van objecten.
  • Duurzaam: met wrapfolie geef je jouw object een beschermende laag, waardoor de levensduur wordt verlengd.
  • Restyling zonder overlast: rommel, lawaai en een vervelende verflucht zijn verleden tijd.
  • Milieuvriendelijk: bestaande oppervlakken worden hergebruikt.
  • Weinig onderhoud: de folie die gebruikt wordt is kras- en slijtvast.
  • Naar wens aan te passen: er zijn verschillende soorten folies op de markt, waardoor het object volledig aangepast kan worden aan jouw (huis)stijl.

 Zelf doen of uitbesteden?

Wil je jouw objecten zelf wrappen? Bijvoorbeeld om kosten te besparen? Wij raden aan om alleen zelf met wrapfolie aan de slag te gaan als je een ervaren doe-het-zelver bent en als je een eenvoudig, vlak object wilt wrappen. Wrappen is zeer secuur werk, en vraagt om de nodige precisie en de juiste materialen. Gaat er iets fout, dan zit er in de meeste gevallen niets anders op dan je wrapfolie weg te gooien, waardoor je alsnog extra kosten moet betalen.

Voor grote, complexe objecten is het daarom verstandig om een professional in te schakelen. Een professionele monteur heeft vaak jarenlange ervaring en werkt met kwalitatieve folies die langer meegaan dan de goedkopere folies uit de reguliere webshops.

Interieur laten wrappen? Luna Glass Tinting is erkend installateur

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner die jouw kantoorinterieur, bedrijfskeuken of schoolkozijnen kan wrappen? Luna Glass Tinting is erkend installateur en heeft jarenlange ervaring met het wrappen bij bedrijven, op scholen en in instellingen.

Waaier met wrapfolies

Onze specialisten werken alleen met hoogwaardige folies van de beste merken. Bovendien ben je bij ons verzekerd van persoonlijke service. Neem dus gerust contact met ons op voor een uitgebreid advies op locatie via info@lunaglasstinting.nl of +31(0) 40 340 0142.