Je ramen isoleren tegen kou is een goede keuze, maar wist je dat je met het isoleren van ramen ook ideaal warmte buitenhoudt? Warmte buiten houden met folie zorgt voor een aangename en comfortabele sfeer in huis. Het leefklimaat wordt verbeterd, waardoor jij nog lekkerder in je vel zit. Wij leggen je daarom graag uit wat de mogelijkheden zijn van raamfolie.

Kun je warmte buiten houden met folie?

Je kunt tot wel 86% van warmte buiten houden met folie. De zonwerende folie die wordt aangebracht op de ramen houdt niet alleen UV-straling tegen, het zorgt ook voor warmtewering. Door de warmtewerende functie loopt de temperatuur in jouw woning minder snel op en houd je het ’s zomers langer koel in huis.

Hoe werkt de folie?

Raamfolie zorgt ervoor dat de directe zonnestralen worden tegengehouden en doorbroken. De folie wordt aan de buitenkant van jouw ramen geplaatst en is nauwelijks zichtbaar. Deze extra raamlaag beschermt als het ware jouw huis tegen de warmte van buitenaf. Warmte buiten houden is nog nooit zo energiebesparend geweest.

Op de meeste raamfolies wordt een Ug-waarde vermeld in W/m2.K. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er door de folie heen gaat per seconde, per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen binnen en buiten. Hoe lager de Ug-waarde, hoe beter de ramen zijn geïsoleerd en hoe minder warmte er binnenkomt.

Voordelen van de folie

Naast het feit dat je warmte buiten kunt houden met folie, heeft zonwerende raamfolie ook nog veel andere voordelen. Wij zetten ze graag voor je op een rij en lichten ze toe zodat jij dat in ieder geval niet meer hoeft uit te zoeken:

Laten we ze eens even doornemen:

Besparing op energiekosten

Dankzij de isolerende en reflecterende eigenschappen van zonwerende raamfolie bespaar je enorm op energiekosten. Dit duurzame product houdt de warmte buiten en daardoor is het niet nodig om in de zomer de airconditioning hoog aan te zetten. Warmtewerende raamfolie houdt met het isolerend effect je huis wel 7 tot 8 graden koeler.

Eenvoudig en goedkoper alternatief voor het vervangen van ramen

Soms is het niet mogelijk om jouw enkelglas te laten vervangen tot dubbelglas. En als het dat wel is, blijft het alsnog een prijzige klus. Een eenvoudig en goedkoper alternatief is dan het plaatsen van zonwerende raamfolie. Vaak willen mensen hun ramen vervangen omdat ze voor een beter geïsoleerde versie willen gaan. Isoleren kan dus ook perfect met raamfolie.

Gaat verkleuring van kostbare spullen tegen

Wist je dat Uv-straling voor wel meer dan 40% schuldig is aan de verkleuring van jouw meubels? Die ó, zo mooie bruine stoel die nu lichtbruin is of dat antieke kastje die er jaren geleden heel anders uitzag. Ja inderdaad, zonnestralen zorgen voor verkleuring van jouw meubels, accessoires en andere spullen. En als dit kostbare of dierbare spullen zijn, zit je daar niet bepaald op te wachten.

Maar ook die verkleuring is verleden tijd met zonwerende raamfolie. Met een sterk UV-filter stopt de folie de verkleuring en hebben de zonnestralen geen schijn van kans. De folie houdt  UV-straling tegen, waardoor jouw kostbare spullen nog zo dicht bij het raam kunnen staan, maar ze hun eigen schoonheid toch behouden.

Verkleuring van vloer door zon

Het hele jaar een aangenaam binnenklimaat

Ken je de irritatie? Als je in de winter na je werk thuiskomt, voelt je huis aan als een vrieskist en zet je meteen je verwarming op standje pantoffels. Maar wanneer de zomer dan eindelijk aanbreekt, is het ineens niet uit te houden en ben je maar al te blij dat je airco het nog zo goed doet. Deze twee uiterstenzijn verleden tijd met isolerende raamfolie.

De raamfolie heeft een isolerende en reflecterende werking die ervoor zorgen dan jouw huis het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat heeft. Een constante, lekkere temperatuur waarbij je niet voor verrassingen komt te staan. Dit is niet alleen erg fijn, het is ook veel gezonder en je gaat er ook beter door functioneren. Ook wordt met dit gezonde binnenklimaat veel gezondheidsklachten voorkomen.

Isolerende raamfolie 4 seizoenen

Vrijwel niet zichtbaar

Als laatste, maar zeker niet als minste voordeel, is de isolerende raamfolie vrijwel niet zichtbaar. Je hoeft er dus eigenlijk niks voor in te leveren, want het uiterlijk van jouw huis blijft hetzelfde. Alleen het binnenklimaat en jouw energiekosten worden veel beter. Hoe ideaal is dat? Het is dan ook niet zo dat er geen licht meer naar binnenkomt. Het licht wordt alleen goed gefilterd, zodat alleen het gewenste licht naar binnenkomt. Je blijft nog steeds hetzelfde zicht hebben, maar dan vanuit een frissere kamer.

Nadelen

Ieder product heeft zo zijn voor- en nadelen. De afweging is aan jou: vind je de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen? De zonwerende raamfolie heeft maar één nadeel, dus we zijn er vrij zeker van dat de balans dit keer gunstig uitslaat. Het enige onderdeel van raamfolie dat mogelijk als nadeel gezien kan worden:

  • De ruiten worden iets donkerder

De ruiten worden iets donkerder

Inderdaad, wanneer je warmte wilt buiten houden met folie worden je ramen wel iets donkerder. Dit is niet veel want, zoals we al aangaven is een voordeel van de folie dat het nauwelijks zichtbaar is, maar het verschil kan je wel opmerken. Als je zelf veel door de ramen naar buiten kijkt, zal het verschil merkbaar zijn. Qua licht inval is het verschil nagenoeg nihil.

Warmte buiten houden met folie

Wil je warmte buiten houden met folie? Vraag vrijblijvend advies aan!

Warmte buiten houden met folie brengt dus enorm veel voordelen met zich mee. Ben je enthousiast geworden en wil jij ook genieten van het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat en besparen op je energierekening? Vraag vrijblijvend advies aan via ons contactformulier, bel naar 040 3400 142 of mail naar info@lunaglasstinting.nl.