Een goed geïsoleerde woning of bedrijfspand is comfortabel, duurzaam en energiebesparend. Wil je de isolatie van jouw pand verbeteren, dan is isolerende raamfolie een interessante optie.

Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van isolerende raamfolie? In deze blog hebben we ze voor je op een rij gezet. Zodat jij zelf een goed overwogen keuze kunt maken.

Wat is isolatiefolie voor je ramen?

Voordat we in gaan op de voor- en nadelen van isolerende raamfolie, is het goed om te weten wat isolatiefolie precies is.

Isolatiefolie voor je ramen is een folie dat je aanbrengt op de binnenkant van je ramen. Dit is vooral interessant als je enkel glas hebt. Door de folie op het raam te plakken ‘upgrade’ je de ramen als het ware naar dubbelglas. Hiermee verbeter je de isolatiewaarde van de ruit.

Heb je al dubbelglas? Ook dan kun je de isolatiewaarde upgraden met isolatiefolie. De folie zorgt dan voor een nog betere isolatie.

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van isolerende raamfolie.

Nadelen isolerende raamfolie

Hoewel isolatiefolie in veel situaties interessant is, zijn er ook situaties waarin je het beter niet kunt doen:

  • Isolerende raamfolie heeft geen aanvullend effect op HR+ of HR++ glas;
  • De isolerende waarde van HR++ glas is hoger dan die van isolerende folie;
  • Het aanbrengen van isolerende raamfolie is een secuur en tijdrovend klusje.

Wil je zeker weten dat het aanbrengen goed gaat en profiteren van optimale isolatie? Laat het plaatsen van de folie dan aan een vakman over.

Voordelen isolerende raamfolie

Wat ons betreft wegen de voordelen van isolerende raamfolie zeker op tegen de bovengenoemde nadelen. We hebben de belangrijkste voordelen op een rij gezet:

  • Isolatiefolie aanbrengen is een stuk goedkoper dan het plaatsen van nieuw glas;
  • Je bespaart op je energiekosten, zonder dat je hoeft te investeren in nieuwe ramen;
  • Geschikt voor monumentale panden: je behoudt de karakteristieke uitstraling van het pand, maar verhoogt toch de isolatiewaarde;
  • Vrijwel onzichtbaar;
  • Geen overlast bij montage;
  • Het hele jaar een aangenaam binnenklimaat.

Je ramen laten isoleren?

Zoals je leest is isolatiefolie in veel situaties interessant, maar niet altijd. Ben je tot de conclusie gekomen dat raamfolie voor jou de juiste oplossing is?

De specialisten van Luna Glass Tinting helpen je graag met het plaatsen van isolerende raamfolie. Neem vrijblijvend contact met ons op!