Lekker op vakantie met de auto! We hebben er zin in!
Het maken van plannen voor een vakantie is soms al (bijna) net zo leuk als de vakantie zelf. Als u dit jaar met de auto op vakantie gaat hebben we hier nog een paar suggesties, die de vakantie prettiger en veiliger maken voor u en uw gezin.

Autoraamfolie als oplossing

Ziet uw auto er uit als een aquarium? Hiermee bedoelen we dat u standaard licht gekleurd autoglas in uw auto hebt en iedereen kan zien wat er in uw auto ligt.

Hoe kan dat uw vakantie bederven?

Gaat u naar een zonovergoten bestemming, wordt het onderweg lekker warm. Daar kan de airco* wel iets aan doen, maar lost niet de stralingswarmte op die u bij de autoruiten voelt.

Ook uw kinderen achterin zullen met een plakkertje van Tweetie of een wapperende handdoek niet effectief beschermd worden tegen de warmte en UV-straling.

Trouwens handdoeken aan beide zijden van de auto is ook niet bevorderlijk voor uw zicht. Je creeerd “dodehoeken” door spullen voor de ruiten te hangen. Zeker wanneer je wat vermoeid bent door het lange rijden kan dit tot onveilige situaties leiden.

Ha, ha bij mijn auto gaat dat niet gebeuren zult u zeggen want ik heb al getinte ramen!

Heel goed! Met donker getinte ramen hebt u al 2 problemen opgelost:

– De inkijk in uw auto wordt bemoeilijkt dus men kan niet zo goed zien wat erin ligt.
– Het wordt niet zo warm in de auto doordat de ramen ook warmte reflecteren.
We vervolgen onze reis, en dan gaat u onderweg even gezellig koffie drinken of lunchen.

U komt terug en u vindt een autoruit ingeslagen en de koffers zijn verdwenen! Wat een domper op uw vakantiestemming, en de stress om de politie te bellen ( misschien wel in het Frans, Italiaans of Spaans) en formulieren in te vullen.

Bescherming tegen inbraak

Helaas, gehard glas wat standaard in een auto zit, zal bij puntbelasting heel snel sneuvelen. Ook getinte raamfolie kan niet voorkomen dat een inbreker met een life-hammer in 2 seconden binnen is!

Is er dan een mogelijkheid om de kans op inbraak te verkleinen?
Jawel! Op duizenden gebouwen overal ter wereld vertrouwt men op veiligheidsfolie bij een explosie of poging tot inbraak. Deze folie is ook beschikbaar voor auto’s.

Voordeel van veiligheidsfolie op auto’s

De hele raam wordt voorzien van een transparante folie van Saint-Gobain Solar Gard, die bij een poging tot inbraak leidt tot een kapotte raam. De inbreker zal echter zien dat het glas wel breekt maar dat het niet naar binnen valt maar aan de folie geplakt blijft zodat hij toch niet naar binnen kan.

Bekijk hier het filmpje van inbraak vertragende autoraamfolie:

* Tip van de ANWB: Het glasoppervlak van een auto kan een behoorlijke invloed op het brandstofverbruik hebben. Hoe meer glas, hoe meer opwarming door zonnestraling. Voor veel auto’s is er optioneel een vorm van thermische isolatie leverbaar, bijvoorbeeld speciaal getinte ruiten (vanaf de B-stijl naar achter) waarmee zonlicht geabsorbeerd of gereflecteerd kan worden. Minder opwarming betekend dat er minder koelcapaciteit van de airco nodig is en dus bespaar je brandstof.

# De folie heeft de meeste resistentie wanneer deze op het gehele raam van het portier is aangebracht. Dit is ook toegestaan voor de voorste draairamen. Klapruiten, vaste ramen of achterruiten die gelijmd zijn, hebben niet dezelfde weerstand. Luna Glass Tinting zal daarom altijd de portierramen demonteren en terugplaatsen, om de folie zo professioneel mogelijk aan te brengen.