Elke ondernemer heeft zijn verhaal 

Ik ben Paul Machielsen en ben in 1995 begonnen bij Sign o’ the Times een folie leverancier voor voornamelijk de reclame branche. Omdat de meeste klanten raamfolie niet aan konden brengen begon dit bedrijf met raamfolie montage trainingen. In deze tijd kreeg ik  training van Freddy, een Amerikaan die de wereld over vliegt om installatie trainingen te geven. We kwamen er al snel achter dat ik er gevoel voor had. Na flink wat folie verknalt te hebben kreeg ik het goed onder de knie en ging ik het praktijk gedeelde van de training verzorgen. Bij het geven van deze training zag ik dit is een specialistisch vak je moet hier dagelijks mee bezig zijn. Bij de cursisten, voornamelijk mederwerkers van reclame bureaus, was dit niet het geval waardoor de handigheid, netheid en snelheid vaak ontbrak.

Na ruim 5 jaar met veel plezier bij dit bedrijf te hebben gewerkt besloot ik in 1999  te gaan werken voor Glass Tinting Nederland een bedrijfje wat ontstaan is bij Autotaalglas in Breda. Samen met mijn toenmalige collega Frank hebben we GTN zeer snel laten groeien. Omdat steeds meer mensen in de regio Eindhoven naar mijn werkzaamheden op zoek waren besloot ik in 2000 op mijn 22e jaar Luna Glass Tinting op te richten. Een bedrijf wat zich specialiseert in raamfolie. In deze tijd was ik in Nedrland een van de eerste bedrijven die zich alleen met raamfolies bezig hield.

Ik had het plan om het anders te doen dan de meeste bedrijven (in andere landen). Mijn plan was om het alleen op de best mogelijke manier te doen en anders niet. Zo was ik de eerste die portierruiten uitbouwde voor het beplakken met raamfolie. Op deze manier kan de portierruit tot aan de randen schoongemaakt en geplakt worden. Zo zie je, naast de tint natuurlijk, niet dat de ruit voorzien is van raamfolie. Geen kiertjes waar je naar buiten kijkt of opkrullende folie van het open en dicht doen van de ruit maar perfect getint en 10 jaar garantie.

Uit de hand gelopen hobby

Na het aanschaffen van een busje (opvallende gele Vito die veel mensen zich nog wel kunnen herinneren) begon ik met mobiele raamfolie montage voor auto’s van autodealers in Eindhoven en omgeving. Na het opbouwen van wat naamsbekendheid kwamen er ook steeds meer particulieren klanten. De particulieren klant auto’s tinte ik bij mijn ouders onder de carport. Je moet natuurlijk ergens beginnen bij gebrek aan een eigen ruimte. De losse portierruiten plakte ik in de bijkeuken naast de wasmachine. Het kwam geregeld voor dat mijn moeder de was over moest doen omdat ik deze weer vies had gemaakt. Mijn hobby was een beetje uit de hand gelopen.

Knokken

In 2003 betrok Luna Glass Tinting een pand op industrie terrein Esp in Eindhoven. Na een aantal jaar kei hard te hebben gewerkt sloeg in 2006 het noodlot toe. Ik was ziek. Ik had kanker, schildklier kanker en dat op mijn 28e. Op dat moment staat de wereld even stil en mijn bedrijfje….tja is dat op dat moment belangrijk…..? Op dat moment natuurlijk niet maar nadat ik wist dat het een vorm was die te genezen was wilde ik dat natuurlijk ook niet verliezen.

Gelukkig was ik verzekerd maar vaste lasten blijven natuurlijk doorlopen. Alles wat ik gespaard/verdiend had stroomde weg. En ik kan je vertellen dat gaat snel! Je pand huur, energie kosten, telefoon, internet, verzekeringen etc. loopt door en er komt niks binnen. Maar ja wat is er belangrijker!? Nou voor mij was dat niet zo makkelijk. Ik had iets met ziel en zaligheid opgebouwd dus ik sprak met mezelf af. Ik ga voor beide knokken.

Beter worden en mijn bedrijfje voortzetten.

Collega en vriend Frank Westerburger van Glass Tinting Nederland in Breda heeft me in deze tijd enorm geholpen. Met Frank had ik nog regelmatig contact omdat we natuurlijk samen Glass Tinting Nederland hebben gerund. Hij heeft in deze tijd met succes mijn vaste klanten zoals bijvoorbeeld de Driessen Auto Groep en Autobedrijf vd Akker (in die tijd mijn grootste klanten) kunnen helpen zodat ik deze niet zou verliezen.

Vanuit mijn ziekenhuis bed ging de planning natuurlijk gewoon door en kreeg ik zeer veel steun van mijn klanten. Paultje als je dadelijk weer kunt werken ga ik weer veel voor je verkopen hoorde ik dan. Ik ben ze nog steeds ontzettend dankbaar hiervoor. Met veel van deze autoverkopers heb ik nog steeds contact en zijn natuurlijk nog steeds klant bij Luna.

Na van de ziekte gewonnen te hebben en mijn bedrijfje in leven te hebben gehouden was het tijd om weer aan de slag te gaan. Heerlijk!

En door!

Mijn eerste verandering was. Personeel! Mij zou dit niet nog eens overkomen. Het had me geld genoeg gekost. Ik dacht wanneer het toch terug zou komen moet er wel geld binnen blijven komen anders moet ik de tent wel sluiten. Spek op het bot was er namelijk niet meer.

Door gewoon perfecte service en kwaliteit te blijven leveren hebben we ons enorm kunnen ontwikkelen en hebben flink wat naamsbekendheid opgebouwd. In 2008 was er de mogelijkheid aanspraak te maken op een nieuwbouw pand in Best aan de A2 bij bedrijven als Mc Donalds, Decathlon, Hornbach en Karwei waar we tot op heden nog steeds gevestigd zijn.

 

Solar Gard Saint Gobain

In 2011 bood Saint-Gobain Solar gard me een partnerschap aan die ze niet snel geven (in Nederland zijn er maar 3 partners) De verandering van leverancier was niet om goedkoper in te kopen maar om een betere en stabielere folie te kunnen leveren met de juiste support en betere garantie voorwaardes. Vooral de verandering van dubbel glas naar hoogrendementsglas veranderde de markt. Waar we vroeger 80% aan de binnenzijde van het glas plakte plakken we nu 80% op de buitenzijde van het glas. Saint-Gobain Solar Gard leverende in die tijd al zeer goede buitenkwaliteit folies met een sterke kras vaste coating. Verder is het relatief makkelijk met Saint-Gobain (marktleider in glas voor gebouwen en automotive industrie) een ruitbreuk risico analyse te verzorgen.

Folie Garant

In 2013 start ik Folie Garant op. Zoals ik het noem een landelijk netwerk van vak idioten die elkaar naar een hoger niveau tillen. Via dit netwerk kan ik landelijke dekking aanbieden. Met dit netwerk leveren we inmiddels al weer 5 jaar het werk voor Carglass in heel Nederland.

Inmiddels is Luna uitgegroeid naar 9 personen en beplakken we tussen de 5 en 10 duizend vierkante meter gebouwen raamfolie en tinten we ongeveer 1800 auto’s per jaar.

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor het jarenlange vertrouwen in mij en mijn collega’s van Luna Glass Tinting. Op naar de 25!